blessedbe.punt.nl
5 krachtige tips om je aura te reinigen

Misschien ben je je er niet altijd bewust van, maar ieder mens heeft een energieveld om zich heen, de zogenaamde aura. Met je aura sta je in contact met je omgeving.

Als individu, beschouw je jezelf als een op zichzelf staand geheel, los van alles en iedereen. Maar energetisch ben je met alles en iedereen verbonden en bestaat er een uitwisseling. Ben je met andere mensen heb je een energetische uitwisseling met hen, ben je alleen, dan heb je een uitwisseling met je omgeving.

Je aura is ook een informatiedrager en informatiegever. Je draagt jouw eigen persoonlijke informatie in je aura en je ontvangt onbewust informatie van anderen en je omgeving.

Mensen die hooggevoelig zijn kunnen de informatie uit hun omgeving en van anderen van nature opzuigen als een spons. Dat is voor hen heel normaal en hoeven ze geen enkele moeite voor te doen. Je wordt als hooggevoelige bijna de hele dag door 'gespamd'. Maar helaas zit er geen spamfilter in de aura.

Dus heb je als hooggevoelige een dagelijkse zorgtaak voor jezelf erbij, namelijk je energieveld schoonmaken en zuiveren van ongewenste informatie. Je wilt toch door de bomen het bos blijven zien en jezelf optimaal voelen zonder info van anderen?

Hier volgen enkele eenvoudige tips:

De instant aura-oplader en beschermer: maak een gesloten circuit van je duimen en wijsvingers en visualieer een prachtig wit licht om je heen. (zie foto)

Met vogel veren: wanneer je weer eens bij een vijver bent, waar veel eenden, ganzen en zwanen zijn, geef je ogen dan eens goed de kost en misschien vind je dan wel een grote mooie veer. Duiven, ekster en merelveren zijn ook super, maar met zo'n grote vogelveer kun je je aura als het ware heerlijk schoonwapperen. En dat geeft ook zo'n mooi geluid en het gaat dan ook echt om je heen waaien. Ik maak met mijn veren altijd stevige zwiepbewegingen om me heen en visualiseer dat alle onnodige 'rommel' uit mijn aura verdwijnt. Ik maak hier ook mijn praktijkruimte en behandeltafel mee schoon.

Witte salie: Bijna iedere spirituele winkel of winkels waar ze wierrook verkopen heeft witte salie. Dit is een sterk geurend kruid, dat je kunt aansteken. De rook die hier vanaf komt kun je verspreiden over jezelf heen of in je ruimte. Je kunt het kruid op een schoteltje leggen en aansteken. Wanneer je toch veren in huis hebt, kun je de rook met de veren over heen verspreiden. Dit heet smudgen. Of je gaat met het schoteltje langs je lichaam. Een heel fijn ritueel. Maar je moet wel van de geur houden.

Met edelsteenwater of essence: wanneer je een amethist, bergkristal en een zwarte tourmalijn in huis hebt. Leg deze dan in een karaf met water. Je laat het enkele uren 'trekken' en dan giet je dit water in een plantenspuit of andere verstuiver. Je kunt hiermee je eigen energieveld reinigen en ook je ruimte. Er zijn in verschillende (web)winkels ook kant en klare verstuivers te koop met een heerlijk geurende essence.

Visualiseren: visualiseren is last but not least een hele eenvoudige en ook heel krachtige methode:

  • stel jezelf voor onder een witte waterval dat alles wat niet van jou is wegspoelt
  • stel je voor dat je met je voeten in de aarde staat en dat de aarde alles liefdevol transformeert wat niet van jou is. Laad jezelf daarna op met aarde-energie
  • visualiseer prachtig wit licht in je handen en met met dit licht in je handen, maar je strijkbewegingen langs je lichaam en verzamel je alle ballast uit je aura. Als laatst geef je je 'afval' aan de aarde.
  • visualiseer een engel of engelen om je heen die je aura liefdevol schoonmaken.
  • wanneer je in bad zit of onder de douche staat, was jezelf dan met de intentie ook je aura schoon te spoelen
  • vul zelf je eigen visualisatie maar in.

Je hoeft niet bang te zijn dat je 'afval' zomaar weer ergens rondslingert om weer door jou opgepikt te worden. Je kunt een intentie in je ritueel inbouwen dat je afval liefdevol wordt getransformeert door de aarde, het universum of engelen. Doe wat bij je past.

Heel veel plezier met het reinigen van je aura. Als er vragen of opmerkingen zijn, stel ze gerust!

Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig therapeut|  Energetische behandelingenTRE® |  TRE® workshops | Brainspotting |www.blessedbe.nl

 

Reacties

Elisabeth Heijnen op 03-02-2016 15:11

Dank je voor al die wetenwaardigheden en mooie sieraden met stenen op jouw site.

Elisabeth Heijnen op 03-02-2016 15:11

Dank je voor al die wetenwaardigheden en mooie sieraden met stenen op jouw site.

Eleonora op 08-04-2016 22:41

Jezelf in wit licht zetten had ik al wel van gehoord, maar daarbij de ringen maken tussen duim en wijsvinger zijn voor mij nieuw. Wat is daar het doel van?

Pepine van den Berg op 10-04-2016 14:12

Om een gesloten circuit te creeren.

Jeane op 19-10-2017 16:32

Met vogel veren: 

Hoe ga je zwepen . Van onder naar boven of anders om .

mvg Jeane

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl